המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

16/05/2013 | 11:09 | מאת: מיכל

שלום רב, תינוק בן 11 חודשים: ספירת דם הראתה ערך המוגלובין 11.8 כמו כן רוב הערכים הקשורים לתאי הדם האדומים בטווח הנורמה אבל קרובים לגבול התחתון (נמוכים). מקבל 6 טיפות פריפל יום-יום מגיל 4 חודשים. האם יש מקום לשקול הגדלת מינון? האם יש בעיה עם שילוב פריפל וסימילאק? תודה

שלום קשה לי להביא דעה ברורה בלי כה הנתונים המלאים.אשמח שתשלחו את ספירת הדם המלאה! בכל מקרה יתכן ויש חסר ברזל ויתכן ויש צורך בבירור או טיפול נוסף. לגבי ברזל ותחליף חלב רצוי להרחיק בינהם אפילו שעתיים בכדי להבטיח ספיגת ברזל טובה. רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים