ברזל והמוגלובין נמוכים בבן 15 חודשים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

14/04/2013 | 22:26 | מאת: שי

שלום, בני בן 15 חודשים,חייכן ופעיל, ללא סימני חולשה או חיוורון, ללא בעיות תיאבון. בבדיקת דם בגיל 10 חודשים נמצאו המוגלובין וברזל נמוכים יחסית וישנה מגמת ירידה בבדיקות הבאות. מקבל 12 טיפות ברזל ביום כחודשיים-שלושה ללא שיפור במדדים (לאחר שלא היה שיפור במינון נמוך יותר). לא צורך חלב פרה או תה, אוכל (מעט) בשר, אוכל ירקות. משקל 9.1 ק"ג (קטנצ'יק אבל עולה יפה). תוצאות הבדיקה האחרונה - המוגלובין 9.6 (יציב) ברזל 26 (ירידה מ- 37 לפני חודשיים) המטוקריט 29.2% (יציב) RBC 3.86 MCV 75.5 MCH 25 MCHC 33.1 RDW 17.7% פריטין 31.8 טרנספרין 255 HEMOLYTIC IND. NORMAL ציליאק שלילי דם סמוי בצואה שלילי אשמח לדעת מה יכולים להיות הגורמים המתאימים לנתונים שצויינו וכיצד כדאי להמשיך. תודה!

שלום יתכן והסיבה לאנמיה אינה חסר ברזל (כמובן יתכנו סיבות רבות אחרות) ולכן גם טיפול בברזל לא יעזור! פנו ליעוץ ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים