טרומבוציטופניה בהריון

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

27/12/2012 | 22:21 | מאת: שרון

שלום, אני סובלת בד"כ מטסיות מעט מתחת לגבול הנורמה אולם בהריון השני שלי בלידה ירדו קצת מתחת ל-100 כאשר בני נולד רק עם 72,000 טסיות שעלו מיד לטווח הנורמלי בשלושת הימים שלאחר הלידה ובמעקב המטולוג. בביה"ח אמרו לי לבדוק את הנושא כיוון שזה עלול להיות מסוכן בהריון הבא. הלכתי להמטולוג שטען כי אין צורך במעקב נוסף וכי זה בסדר. עתה אני שוב בהריון והטסיות ירדו כבר ל-120 ועוד לא סיימתי חודש 3 (בפעם הקודמת רק בחודש 7 הם הגיעו לרמה זאת). הגניקולוגית שלי לא מייחסת חשיבות לנושא בעוד רופא הילדים טען שצריך לבצע מעקב ואפילו מי שפיר במידת הצורך. השאלה היא מה עלי לעשות כי נראה שאין תמימות דעים אלא הרבה בלבול. אציין שהייתי מעדיפה להימנע מבדיקת מי שפיר כי זהו הריון יקר לי. תודה מראש וסליחה על האריכות.

שלום השאלה שלך חשובה מאד כיוון שיש חשש שגם לעובר יש ספירת טסיות נמוכה ויש חשש לדימום. אין באפ]שרותי לתת לך תשובה מלאה כיוון שיש צורך בכל הפרטים הרפואיים. חשוב להועץ עם גניקולוג והמטולוג הקרובים לנושא רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים