אנמיה וכאבי בטן חוזרים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

22/09/2012 | 21:30 | מאת: טל

בתי בת ה-6 סובלת מזה כחודש וחצי מכאבי בטן, תחושת הקאה וחוסר תיאבון. בתחילה הגדירה הרופאה את המצב כוירוס שכלל גם הקאות.עשינו בדיקת דם שבה נמצאו ערכים נמוכים של ברזל (ברזל 47, פריטין 9) בבדיקה CBC, ESR דם קרוש -קיבלנו סירופ פריפל 3. בהמלצת הרופאה קבעתי תור לגסטרו ילדים- הבעיה שהתור נקבע לעוד כחודש וחצי! אילו בדיקות מומלץ בינתיים לעשות? האם יש קשר בין רמת הברזל לתופעות שציינתי? תודה מראש

שלום אכן רמת הפריטין היא נמוכה ויש חשד לחוסר ברזל. חשוב מאד לשלול מצבים כמו מחלת הצליאק הקשורה לכאבי בטן וסימנים אחרים במערכת העיכול,מחלה אשר פוגעת בספיגת הברזל. רפואה שלמה דרור

22/09/2012 | 23:06 | מאת: טל

ראשית תודה רבה על התגובה המהירה. עלתה המחשבה על צליאק אבל טרם נשלחנו לבדיקות בטענה שבד"כ בצליאק יהיו גם מעט בעיות התפתחות והמצב אצלנו הפוך- הילדה הכי גבוהה בשכבה.. האם יש מקום לבקש בדיקת אולטרסאונד בטן? בדיקת צואה נמצאה תקינה.

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים