כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

10/08/2012 | 18:12 | מאת: דקלה

היי התחלתי לקחת פריפול מכיוון שרמת הברזל שלי היא נמוכה מאוד. מאז אני שמה לב שכל פעם יש לי דם בצואה האם זה יכול להיות קשור בנטילת הכדור או שאין קשר בין המקרים?

דקלה שלום שאלה חשובה מאד הנשאלת ע"י חולים רבים. מתן ברזל דרך הפה יכול לצבוע את הצואה בגוון שחור כהה עקב הברזל שאינו נספג ועובר שיניים במערכת העיכול.זו אינה תופעה מסוכנת או בעייתית. במידה ויש גוון אדום או דם ממש חשוב להתיעץ עם הרופא יתכן ויש דמם במערכת העיכול אשר הוא סיבה אפשרית לחסר הברזל! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

15/08/2012 | 15:34 | מאת: Gramse

לעיתים כדורי ברזל המכילים ברזל סינטטי גורמים לתופעות לוואי במערכת העיכול כגון עצירות, ומתוקף כך לדמם ביציאה. מומלץ לנטול תוסף ברזל נוזלי אשר הינו טבעי, ואינו גורם לתופעות לוואי, כגון פלורדיקס - מעלה את רמות הפריטין (מאגרי הברזל) בגוף בתוך חודש שימוש קבוע, וכמו כן את ההמוגלובין. רפואה שלמה!

שלום ראשית נדמה לי שהתגובה האחרונה היא סוג של פרסומת ? חסר הברזל ברוב החולים הוא אינו כזה שניתן לתקן אותו בחודש (בניגוד למה שנאמר) וברוב במקרים נדרשים מספר חודשים בכדי למלא את המאגרים. ההמלצה של איגוד רופאי הילדים בישראל בדומה לאיגודים רבים בעולם היא להעדיך תכשרי ברזל שהם תרופה ולא תוסף מזון כיוון שתכשיר אשר נבדק כתרופה רמת הבדיקה והבטיחות שלו גבוה לאין שיעור. ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים