חוסר ברזל

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

07/08/2012 | 21:59 | מאת: חוסר ברזל

ביתי עוד חודש בת 3,לפני שנה וחצי בבדיקת דם במוקד האמוגלובין היה 8.6, היא קיבלה ברזל ולאחר חודשיים האומוגלובין היה 8.... לאחר שקיבלה ברזל כ4 חודשים האמוגלובין היה 10.2, לפני חצי שנה היה 10.8 קיבלה ברזל חודשיים אבל רק עכשיו- לאחר כ-4 חודשים חזרתי על הבדיקות ואלו התוצאות: אמוגלובין-10.4 ברזל- 18 פריטין- קטן מ-8 (עד גיל שנה קיבלה ברזל לפי ההמלצות של משרד הבריאות) נשלל ציליאק. מבחינת ההתפתחות היא עדיין לא מצליחה לקפוץ וקצת מסורבלת\ מוטוריקה עדינה מצויינת. גילינו שהיא צריכה משקפיים ויש לה מספר-3.75. א- מה עושים עם כזה חוסר ברזל? על מה זה יכול להשפיע?האם זה יכול לגרום נזק? ב- האם יש קשר להתפתחות איטית? בטיפת חלב אמרו לי לעקוב אחריה כי יתכן שהיא תפתח הפרעת קשב.. האם יש קשר? האם אפשר למנוע תופעות אלו? ג- האם יש קשר לקוצר ראיה? סליחה על האורך, קצת מודאגת:) תודה רבה!

שלום ראשית תודה על השאלה המפורטת כך הרבה יותר קל לענות. הרושם הוא לחוסר ברזל משמעותי וממושך. מצב שכזה בהחלט עלול לגרום גם לבעיות נירולוגיות/התפתחותיות. ממליץ לפנות להמטולוג ילדים לביצוכע בירור מעמיק יותר ולקביעת תוכנית טיפול! רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

15/08/2012 | 22:03 | מאת: חוסר ברזל

ראשית תודה רבה!! הרופא לא שלח אותי לאף אחד, הוא אמר לי לתת לה 25 טיפות פריפל פעמיים ביום, וזהו (היא שוקלת 15 ק"ג) האם המינון הגיוני? האם זה מספיק או כדאי לבקש המטולוג? שוב תודה!

15/08/2012 | 15:53 | מאת: Gramse

אכן את מתארת מצב של חוסר ברזל מתמשך. מצב כזה עלול לגרום לנזק אם לא מטפלים בו בזמן וכראוי. אנו ממליצים על נטילת פלורויטל - פלורויטל מכיל ברזל גלוקונט דו-ערכי עדין ביותר בנוזל: 4.79 מ"ג בכל 5 מ"ל. רכיבי הפורמולה כולם פועלים יחד להגברת ספיגת הברזל בגוף, להעלאת רמות הברזל בדם ורמות הפריטין (מאגרי הברזל בגוף) בתוך חודש ימים במצבים בהם רמות הפריטין נמוכות. פלורויטל אינו מכיל אלכוהול, מרכיבים מהחי, חומרים סינטטיים, כימיקלים, חומרים משמרים וצבעי מאכל. פלורויטל מכיל צמחי מרפא איכותיים ופירות: חלמית, קמומיל, שומר, תרד, אגבה, אגסים, אוכמניות שחורות, דובדבנים, גזר, פקעות ורדים ועוד. הצמחים והפירות בפורמולה פועלים באופן סינרגטי המעודד את ספיגת הברזל בגוף. תמציות הצמחים עוזרות לתפקוד מעיים תקין, המעודד אף הוא את ספיגת הברזל והחומרים הפעילים. מומלץ כמובן להתייעץ עם רופא טרם תחילת השימוש בתוספי תזונה. רפואה שלמה!

האם מדובר בפרסומת? זו לא מטרת הפורום דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים