השבוע הובחנתי כחולה itp במקרה...

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

27/04/2012 | 20:59 | מאת: אמיר

שלום ד"ר דרור לוין לפני כשבוע עברתי בדיקת דם שגרתית ובתוצאה ספרו רק 9000 טסיות דם ( הבדיקה האחרונה הייתה לפני 3 שנים והיה לי 220 אלף) לכן ישר שלחו אותי לבית חולים ואשפזו אותי יומיים . עשו הרבהב בדיקות מתוכן דגימת מח עצם ועלה שאני חולה itp. בינתיים שוחררתי וביקשו ממני לקחת תרופות למשך 10 ימים ולחזור אח"כ לבית חולים לביקור רפואי. השאלה שלי האם לחיסון שלקחתי לפני כ 4 שנים קשר למחלה היום? האם העובדה שחליתי לפני כשנתיים במחלה זיהומית בעור ונקראת " ליכן פלאנוס" גם קשר למחלה ?? האם עדיין קיים סיכוי שהמחלה אצלי היא מחלה זמנית וחולפת והגוף יכול לחזור לעבוד כראוי אחרי טיפול מתאים? אשמח אם תענה לשאלותיי ותודה מראש

אמיר שלום! תשובתי חלקית כיוון שחסר לי מידע רפואי רב לגביך.(גיל? בעיות רפואיות בעבר? טיפול תרופתי קבוע? ממצאים בדיקות הדם? ממצאים מח העצם? איזה טיפול הוחל?) לגבי הקשר לחיסונים. יש קשר מוכר וידוע בין חיסונים (בעיקר חיסון הMMR) והופעתITP בעיקר בילדים.תופעה זו מתרחשת בדרך כלל מספר שבועות לאחר חיסון. לגבי חיסון שבוצע לפני 4 שנים-לא סביר. יש קשר /חפיפה בין ITP לבין מחלות שבהם הגוף יוצר נוגדנים כנגד עצמו (מחלות אוטאימוניות) יתכן ומחלת העור שהיתה לך היתה כזו ולכן יש בהחלט קשר בין מחלות אילו. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים