משטח דם התינוקת בת חודשיים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

11/11/2020 | 19:26 | מאת: אור

ערב טוב, מצרפת משטח דם שבתי בת החודשיים ביצעה הערב. מה מסביר לימפוציטים צעירים ואטיפיקליים בדם פריפרי, וכן האם הימצאות של burr cells ופוליכרומזיה זה ממצא מדאיג?

11/11/2020 | 22:27 | מאת: אור

משטח דם : Segment 23 צעירים+Lymphocytes 56 Monocyte 7 Eosinophil 13 Basophil 1 Atypical lymphocyte ++ Burr cell + Polychromasia +

שלום מדוע בוצע משטח הדם ? חשוב להבין את התמונה הרפואית השלמה. יהיה מאד לא מקצועי להתיחס למשטח דם בלי הרקע הקליני. באופן כללי צריך להדגיש שמשטח דם של תינוקות קטנים דורש מיומנות מיוחדת שחסר בהרבה מעבדות דרור

ראו תשובתי השניה

כנל

מקווה שהתשובה שלי בחלק השני ברורה ומספקת

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים