PLT נמוך הזמן מחלה ויראלית

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

01/04/2019 | 06:49 | מאת: יעל

שלום, בני בן השנתיים וחצי היה חולה במחלת חום ויראלית שבמהלכה ביצענו ספירץ דם וערך ה Plt היה 60, לאחר יומיים בוצעה בדיקה נוספת כשהוא עדיין עם חום והתוצאה היתה 48, קיבלנו 2 המלצות שונות משני רופאים. האחת לגשת מיד למיון, והשנייה להמתין יומיים ולחזור על הבדיקה ולפעול ע"פ התוצאות. ברצוני לציין שלמעט אנמיה קלה במקורה בהמוגלובין 11, כל שאר הערכים תקינים איזו מהן אתה ממליץ ? תודה על תשובתך

שלום ספירת טסיות בהחלט יכולה לרדת עקב מגוון של סיבות הקשורות הן בהפרעה ביצור הטסיות והן בבעיה של פירוק מוגבר. חשוב לבצע מעקב ולראות את מגמת התהליך רפואה שלמה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים