מחלת הנשיקה ולימפוציטים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

02/08/2016 | 12:51 | מאת: דגנית

שלום, בתי אובחנה כחולה במחלת הנשיקה (כרגע בשלב החריף), ובבדיקת דם כתוב: Lymphocytes % confirm -25 Atypical Lymphocytes -21 האם לא אופייני למחלה זו עלייה במספר הלימפוציטים הכללי ? מדוע זה נראה בגבול התחתון? תודה, דגנית

שלום כיצד נקבעה האבחנה של מחלת הנשיקה ? האם זו אבחנה לפי הקליניקה בלבד או על סמך בדיקות דם ספציפיות? בכל מקרה במידה ובמעבדה יש 25 אחוז לימפוציטים פלוס 21 אחוז לימפוציטים אטיפים זה מאד אופיני רפואה שלמה דרור

10/08/2016 | 21:45 | מאת: דגנית

מחלקת הנשיקה אובחנה ע"י תוצאות מעבדה -נוגדני IGM חיוביים לEBV PRIMARY INFECTION תודה על התשובה.

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים