שינוי בצורת הפה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/07/2004 | 14:29 | מאת: עדן

ד"ר דרור שלום אני בת 52 - לאחרונה (שנה) שמתי לב לשינוי כאשר אני מדברת בעיקר באותיות סמך ושין . אני ניראת זקנה כאילו ואין לי שיניים.. (אני אישה נאה) ומכוערת כאשר אני מדברת. אין לי מושג מה קרה ומדוע זה כך. איבדתי את הבטחון העצמי שלי כתוצאה מכך , ואני משתדלת לא לדבר הרבה ואף ממעיטה לפגוש אנשים כולל משפחה. למעשה לא חסרה לי אף שן בפה ותמיד דאגתי לטפל בשיניים. אני סובלת מנסיגת חניכיים, וכיאלו כל השפה התחתונה ניכנסת פנימה כאשר אני מדברת. לאחרונה כמה שפחות! האם תופעה זאת מוכרת לך? האם ניתן לטפל במצב זה? בבקשה ד"ר הגב לפנייתי .

30/07/2004 | 23:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עדן ותודה על פניייתך לפורום, השיניים ומנגנון האחיזה שלהם קריא החניכיים והעצם המאחזת עוברים שינויים עם השנים כמו יתר האברים בגופנו. שינויים במנגנון האחיזה של השיניים העליונות עלול לגרום לתזוזתן לפנים ולפתיחת מרווחים ביניהן וכן לפתיחת מרווח בין השיניים הקידמיות העליונות לתחתונות מרווח אשר משנה את הגיית העיצורים השונים כפי שהיית רגילה להם קודם, וגם מאפשר לכידה של השפה התחתונה בין השיניים הקידמיות העליונות לתחתונות - זה מה שהבנתי מסיפור המקרה שלך. כמו שאת מבינה דבר זה בהחלט יכול לקרות ואפילו נפוץ. עלייך לבצע את הפעולות הבאות: 1. עלייך להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לחניכיים בקשר לבריאות החניכיים שלך ןלעבור אצלו את הטיפולים הנדרשים. 2. לאחר מכן במידה ויתן את אישורו עליך לפנות לאורתודונט - מומחה ליישור שיניים אשא יסיט את השיניים העליונות בחזרה למקומן ואף יקבע אותן במקומן החדש-ישן . זה אמור לאפשר לך חזרה לתפקוד נאות. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

01/08/2004 | 12:55 | מאת: עדן

ד"ר דרור - תודה לתשובתך.. האם אתה יכול לקבל אותי?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי