רווח בין השיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/07/2004 | 17:26 | מאת: ניסן

גילי בסיביבות 40+ . אצלי יש רווחים בין השיניים (מאז הילדות). באחרונה גדל הרווח שבין השיניים הקידמיות בלסת התחתונה ואפילו שן אחת נוטה לכיוון פנים הפה. מהם הדרכים לטיפול בבעיה?

30/07/2004 | 23:58 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ניסן ותודה על פנייתך, השיניים ומנגנון האחיזה שלהם קריא החניכיים והעצם המאחזת עוברים שינויים עם השנים כמו יתר האברים בגופנו. שינויים במנגנון האחיזה של השיניים העליונות עלול לגרום לתזוזתן ולפתיחת מרווחים ביניהן עלייך לבצע את הפעולות הבאות: 1. עלייך להתייעץ עם רופא שיניים מומחה לחניכיים בקשר לבריאות החניכיים שלך ןלעבור אצלו את הטיפולים הנדרשים. 2. לאחר מכן במידה ויתן את אישורו עליך לפנות לאורתודונט - מומחה ליישור שיניים לצורך יישור השיניים וסגירת המרווחים. יתכן שיש גם מקום לשקול תוספת שתל לצורך ניצול המרווחים כי לא תמיד קל לסגור מרווחים גדולים. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי