שבירת שניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/09/2002 | 00:11 | מאת: אורה

שלום בחופשת הקיץ היינו בלונה פארק , בני עלה על מתקן המכוניות המתנגשות ושבר את שלוש השניים הקדמיות. מתברר שמפעיל המתקן לא שם לב שבני לא חגור בחגורה והפעיל את המתקן, אי לכך אחד הילדים פגע במכוניתו של בני. בררתי ולמקום יש ביטוח. שאלות: מאחר ובני הוא בן תשע ורבע, על מי חלה אחריות לשלם את הוצאות הטיפול, על הביטוח של ביה"ס או על הביטוח של הלונה פארק? נאמר לי שאי אפשר לעשות לו השלמות שניים אלא עד שהניבים הסמוכים לשניים יצמחו, האמנם? בינתיים מציעים לי לעשות טיפול שורש בכל אחת מן השניים , תודה על התייחסותכם.

18/09/2002 | 08:14 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורה ותודה שפנית לפורום, לצערי אינני כל כך בקיא בענייני ביטוח. עד כמה שידוע לי ביטוח תלמידים של בתי הספר חל גם על תלמידים בחופשה. מאידך כמובן שיש גם ביטוח ללונה-פארק. לדעתי הנושא צריך להסגר בין חברות הביטוח ויתכן שיהיה צורך לערב גורם משפטי בנושא. לצד הרפואי, אין מניעה לבצע השלמת שיניים גם אם לא כל השיניים הסמוכות בקעו. יתכן שיהיה צורך לשפר מעט את ההשלמה וליצור נקודות מגע בין השיניים לאחר שהשיניים הסמוכות תבקענה. ההשלמה נעשית על-ידי חומר לבן של שיחזור (סתימה) לבנה ואין בעיה לשפרו לשנותו להוריד מעט בעתיד או להוסיף אם יהיה צורך. בכל מקרה מה שחשוב הוא לבצע מעקב אחרי השיניים שנחבלו מומלץ אצל רופא שיניים מומחה לילדים. המטרה היא לבדוק את חומרת הפגיעה בשן , האם נחשף מוך השן בחבלה, האם איבדה השן את חיותה ויש הכרח לביצוע טיפולי שורש כפי שציינת. אשמח לענות על שאלות נוספות, בברכת מועדים לשמחה ד"ר דרור איזנבוד

18/09/2002 | 22:32 | מאת: אורה

שלום תודה על התייחסותך כנראה שלא הבהרתי את עצמי. שני הניבים הסמוכים לשיניים השבורות צמחו, אך לא להגיעו לגודל המקסימלי שלהם, וזו הסיבה שהרופא אמר שיש צורך להמתין לצמיחת הניבים כדי להשלים את השיניים לאותו הגובה. למיטב ידיעתי החבלה לא פגעה במוך השן. אני פניתי לגורם משפטי בהמלצת רופא מסויים שהתייעצתי איתו בתחילה. נאמר לי ע"י אותו רופא שהבעייה היא לא כיסוי הנזק בשלב הראשוני אלא הנזק העתידי שיכול להתעורר בשיניים. אני מקווה שלא ניפול בין הכסאות. אודה לך אם יהיה לך מה להוסיף בנידון. בברכת מועדים לשמחה אורה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי