ניב חלבי חסר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/05/2009 | 21:42 | מאת: סיסי

שלום רב, ביתי בת 3 ו3 חודשים והניב החלבי שלה עדין לא בקע . היום עשינו צילום אצל רופאת שינים והיא אמרה שנראה לה שהשן כלואה ושלחה אותנו לעשות צילום פנורמי. הרופאה לא ככ הסבירה לנו במה מדובר או מה הטיפול אך ממה שקראתי בפורומים בדרכ מדובר בשינים חלביות שבקעו כאשר הבשריות כלואות? האם תוכל לשפוך אור על הנושא? אשמח מאוד לתשובה. תודה

08/05/2009 | 06:36 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתכם. אכן הניב העליון אמור לבקוע בין גיל שנה וחצי עד שנתיים - עם זאת ידוע שיש שונות רבה בכיל הבקיעה. חשוב לדעת האם 2 הטוחנות כבר בקעו מאחורי הניב - לא ציינתם זאת כי הניב אמורה לבקוע אחרי הרשונה אך בד"כ לפני השניה או עימה יחד. בכל אופן ניב חלבי כלוא היא תופעה נדירה ביותר!!!!!! יתכן שיש ממצא אחר בלסת המונע מהשן לבקוע. אני ממליץ על יעוץ עם רופא שיניים מומחה לילשים או עם אורתודונט או עם כירורג פה ולסת. אפשר לבצע גם יעוץ משותף עם כל המומחים - באחת ממחלקות רפואת השיניים לילדים באוניברסיטאות או בתי החולים בקרבת מגוריכם. בברכה, דר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה ומומי פנים מולדים מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי