חשש לתזוזה של השיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

30/04/2009 | 12:27 | מאת: דניאל

ד"ר איזנברוד דרור שלום, בשנים האחרונות החל אצלי מין הרגל מגונה של חריקה בשיניים, כלומר, לחיצות חזקות של השיניים העליונות על השיניים התחתונות. איני יודע אם זו פעולה שגרתית או חריגה. בכל מקרה, לעתים אני מרגיש מעין לחץ מוזר בלסת שמרגיש קצת כאילו השיניים זזות. רציתי לדעת אם יש לי ממה לחשוש והאם אני צריך ללכת לאבחון. תודה רבה דניאל

01/05/2009 | 05:17 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דניאל ותודה על פנייתך לפורום, אמנם לא ציינת את גילך המדויק אך תופעה כזו של הידוק או חריקת שיניים מוכרת וידועה. בד"כ זה מתפתח במתבגרים ומבוגרים צעירים אך יתכן גם בגילאים מאוחרים יותר. הסיבה לתופעה לרוב הפרעה סיגרית הנובעת מעמדת שיניים לקויה או פגם סקלטלי בעמדת הלסתות, חלה או שבר בלסתות או מצבי לחץ ומתח. התופעה גורמת לשחיקת שיניים, נזק למפרק הלסת, כאבים בשרירי הלעיסה והצואר ואף יכולה לגרום לנעילת לסתות. ישנם אופציות טיפוליות שונות ולכן מומלץ להבדק על ידי רופא שניניים בשלב ראשון לצורך אבחון. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי