יישור שיניים באופן אסתטי - הדרך המתאימה ביותר.

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/03/2009 | 18:17 | מאת: אילן

שלום, אני בן 18 ועומד לפני שירות צבאי. בתקופה שבה אני נמצא כעת, לאחר סיום לימודים ולפני שירות צבאי חשבתי לטפל בבעיה שמטרידה לי כבר זמן מה. ידוע לי שהשיניים העליונות אמורות להיות מספר מילימטרים לפני השיניים התחתונות, אומנם אצלי המצב הוא כזה שרוב השיניים נופלות אחת על השנייה (מלבד השיניים החותכות , בהם התחתונות נמצאות מעט לפני העליונות). אני מעוניין לדעת האם ניתן לפתור בעיה זו באחת מהשיטות האסתטיות יותר שלא נראות לעין, וכמה זמן בערך לוקח טיפול ליישור שיניים. *לא יודע אם יש צורך לציין, אבל בגיל מוקדם יותר עברתי מעין ניתוח בחניכיים להוצאת כיס מוגלה, וכתוצאה מכך חסרה לי שן טוחנת תחתונה (הקדמית ביותר מצד ימין) , האם זה יכול להוות בעיה? תודה מראש.

18/04/2009 | 19:44 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אילן ותודה על פנייתך לפורום, אתה מתאר מצב בו כל קשת השיניים התחתונה נמצאת מעט קדימה למקומה הרצוי. יש לברר היטב כיצד מתקיים הסגר בין שתי הלסתות באזור הניבים והטוחנות. כמו כן יש להבין האם קיימת גם הפרעה במבמנה הפנים והלסתות כלומר שכל הלסת התחתונה מעט קידמית או אכן מדובר רק בשיניים תחתונות. לכל אלה משמעות בשיקולים לקביעת תוכנית הטיפול הרצויה ולפיכך גם לקביעת סוג המכשיר האורתודונטי שיבחר לצורך הטיפול. הנני ממליץ להבדק על ידי מומחה ליישור שיניים ולסתות בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי