קיבוע אחרי הסרת גשר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

26/03/2009 | 20:31 | מאת: אורית

בקרוב מאד יסירו לי את הגשר, האורתודנטית שלי מסרבת לעשות קיבוע רגיל של פס מתכת בטענה שהאבן שמצטברת על שיני באופן קבוע תפגע בקיבוע הנ"ל וממליצה על קיבוע בשיטה של "מתקן" שקוף ונשלף שיולבש על השיניים באופן קבוע ושאוכל להסירו באכילה וכדומה. מכיוון שאני דואגת לניקוי אבן באופן קבוע האם התעקשותה במקום או שעלי לדרוש בכ"ז את הקיבוע של פס המתכת? אודה לך מאד על תשובתך.

18/04/2009 | 20:37 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אורית שלום ותודה על פנייתך לפורום, אין הכרח לביצוע קיבוע על ידי חוט מתכתי פנימי. שיקולי הצטברות אבנית וסיכון לדלקת חניכיים הם חשובים ומהותיים בבחירת שיטת הקיבוע, כפי שטוענת בצדק הרופאה שלך. במקרים בהם סיכויי התזוזה נמוכים ויציבות התוצאה גבוהה אפשר בהחלט להסתפק במתקן שקוף נשלף. כמובן שיהיה עלייך להקפיד ולשתף פעולה בהרכבתו שכן במידה ולא יורכב יש סיכויים לתזוזה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המחלקה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי