טוחנות שניות למעלה עקומות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

13/02/2009 | 01:13 | מאת: אביב

שלום ד"ר, בגיל צעיר עברתי יישור שיניים מלא, כיום אני בן 22. לפני כשנה בצילום פנורמי גילו שהטוחנות השניות למטה לא בקעו חזרתי לאורתודנט שטיפל בי בעבר והוא הרכיב לי סמכים בלסת התחתונה והתחיל למשוך את השיניים החוצה. בשלב זה שתי השיניים הללו בקעו לגמרי וישרות, הבעיה היא בשיניים המקבילות בלסת העליונה (השביעיות) שצמחו במשך השנים כלפי חוץ ואינן ישרות, כאשר אני סוגר את השניים אני מרגיש כאילו השניים האלו גבוהות מכל השאר והן מגביהות לי את הלסת כולה כך שאין מגע בין השיניים למטה ולמעלה מלבד השיניים הללו שנפגשות בצורה עקומה בסגירה. אגב, השיניים למעלה כולן ישרות מלבד השביעיות שהתעקמו. כאשר שאלתי את הרופא האם יש צורך בטיפול למעלה הוא אמר לי שעם הזמן לאחר הורדת הסמכים למטה השיניים יתאימו עצמן אחת לשניה ושאין צורך בטיפול. האם לדעתך יש להסתפק באמירה זו או לפנות לייעוץ נוסף אצל אורתודנט אחר? ואם יש אפשרות לטיפול, באיזה מיכשור נוהגים להשתמש קבוע או נייד?

26/02/2009 | 23:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אביב ותודה על פנייתך לפורום, ימים יגידו.. בהחלט יתכן שלא ישור הטוחנות התחתונות ויצירת מגעים סיגריים בין העליונות לתחתונות יחולו שינויים בעמדת העליונות והם יהפכו לשותפות בסגר. אם לא תמיד יהיה ניתן להוסיף שלב נוסף של יישור העליונות על ידי פלטות או גשר קבוע לצורכי יישור. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי