מנשך הפוך אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/01/2009 | 17:43 | מאת: דני

שלום רב, לבני בן ה 6 וחצי יש לסת תחתונה הבולטת החוצה יחסית לעליונה. השיניים למטה בעלות מרווח גדול יחסית לעליונות. השיניים עדיין לא התחלפו ונפלה שן אחת בחלק התחתון הקדמי. אנו מקבלים הנחיות סותרות - רופא שיניים אחד אמר שאין מה לעשות עד לאחר ההתחלפות המלאה ובקצב הנוכחי של הילד - זה יקרה סביב גיל 9. גם אז, יתכן ולא יהיה ניתן לעשות דבר. אחר אמר שאם לא נטפל עכשיו בסד מיוחד (לילה?) שממתן את גדילת הלסת - אנו נגיע לתהליך כירורגי בגיל תיכון. מה הגישה המומלצת? בברכה, דני

24/01/2009 | 23:55 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דני ותודה על פנייתך בעיקרון ביחסי לסתות מסוג זה יש לטפל מגיל צעיר במטרה לנסות ולכוון את תהליך הגדילה של הלסתות לכיוון הרצוי. אין כאן שום קשר לשיניים אלה לתהליכי הגדילה הטבעיים של הלסתות. הדעות חלוקות בספרות לגבי סיכויי ההצלחה, אך רבים הדיווחים כי אם מתחילים מספיק מוקדם יש סיכויים טובים להמנע מהצורך בניתוח בעתיד.כמובן שהכל תלוי בחומרת המצב ההתחלתי ובגיל התחלת הטיפול. החסרון העיקרי כאן הוא משך ארוך של מעקב וטיפולים עד סיום תהליכי הגדילה הטבעיים בבנים סביב גיל 17. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי