מוצץ לתינוקת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/12/2008 | 16:52 | מאת: אמא

ד"ר נכבד שלום, בתי בת 7 חודשים לא מוכנה לקחת מוצץ אורטודנטי אלא רק מהסוג הפשוט מגומי העגול (של הסופר פארם) עד עכשיו השתמשה בגודל המיני שהוא הקטן ביותר ואני מתלבטת אם לעבור איתה לאחד טיפה יותר גדול. מישהי אמרה לי שעדיף להשאר עם הקטן כדי שלא יעקם את השיניים. האם יש משמעות לגודל המוצץ מבחינת נזק לשיניים כלומר האם מוצץ גדול יותר יגרום לשיניים להתעקם יותר? ובכלל האם מוצצים שהם לא אורטודנטים מעקמים את השיניים יותר מהאורטונטיים? תודה רבה על תשובתך.

03/01/2009 | 00:27 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, במחקרים אין הוכחות חד משמעיות לגבי יתרונות של מוצצים אורתודונטיים לעומת רגילים. מה שכן ברור הוא שככל שגודל המוצץ קטן יותר כך עדיף מבחינת השפעתו ההרסנית על התפתחות השיניים והלסתות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי