סגירת מנשך פתוח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/12/2008 | 01:02 | מאת: אורי

שלום, אני בת 30, בתהליך ישור שיניים מזה מס' חודשים. האורטודנט הציע כי אסגור את המנשך הפתוח. הפתח הוא לרוחב 6 השיניים הקדמיות. מהן ההשלכות ארוכות הטווח העלולות להיגרם במידה והמנשך ישאר פתוח בשיניים אלה? במידה ולא אסגור את המנשך - האם דחיקת הלשון עלולה בעתיד לפגום ביישור עצמו? תודה מראש!

17/12/2008 | 22:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורי ותודה על פנייתך לפורום, דחיפת לשון היא פעולה שרירית ובהחלט יש בכוחה לגרום להזזת שיניים כלומר נסיגה בתוצאה הסופית המושגת. עם זאת סגירת מנשך ב- 6 שיניים קידמיות בגיל 30 אינה פעולה פשוטה ויש להבטיח בדרכים מתוחכמות את מניעת פתיחת המנשך החוזר. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי