נתקעה לי הלסת בלילה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/11/2008 | 23:44 | מאת: יצחק

שלום ד"ר האורתודנט אמר לי לשים גומיות המחברות לסת עליונה ותחתונה לסגירת רווחים, בנוסף לכך הוא אמר לי לשים רסן. בלילה האחרון שמתי את שניהם ואחרי שעתיים שנרדמתי קמתי לפתע ואני מרגיש את החלק הימני של הלסת פשוט תקוע ולא יכול לפתוח את הפה, מלחץ סיבבתי את הראש לכל מיני כיוונים לשחרר את התקע, זה התחיל לכאוב ומאוד להלחיץ לכן מייד הורדתי את הרסן והגומיות, התקע נשאר וניסיתי להשאר רגוע ולשכב על הצד השמאלי של הגוף, עד שלפתע השתחררה לי הלסת ובכדי לבדוק אם השתחררה לגמרי פתחתי את הפה די גדול והרגשתי קליק ממש חזק בחלק הימני של הלסת שהורגש כמו זרם חשמלי. עכשיו הכל בסדר אך אני חושש ללכת לישון ולעבור את הסצינהה הזו שוב... יש לציין שיש לי גשר משום שהלסת התחתונה עם נטייה אחורה, וכל פעם שאני פותח את הפה יש קליק חלש בחלק הימני של הלסת, האורתודנט שלי מודע לזה ואמר שיטפל בבעיה. הדאגה שלי היא התקיעות שקרתה לי בלילה האחרון, נלחצתי מאוד ואולי יש לך עצה בשבילי או כל דבר אחר. תודה מראש ד"ר

13/11/2008 | 22:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום יצחק ותודה על פנייתך לפורום. אני ממליץ לפנות לרופא שלך ליעוץ. יתכן והיה מקום להרכיב גומיות חלשות יותר ולעלות בעוצמה בהדרגתיות תוך הסתגלות של השרירים למנח החדש ש הלסת התחתונה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי