שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/10/2008 | 21:49 | מאת: לימור

שלום, אני לימור,בת 20, יש לי שן חלבית שלא נפלה ומאחוריה ,בתוך החניכיים, יש שן שצמחה עקום, הייתי אצל רופא מומחה שאמר שיש לשים טבעות על כל השיניים העליונות כדי לפנות מקום לשן שבפנים, שזה תהליך של בין חצי שנה לשנה, ואז לעקור את השן החלבית ולהוציא אל המקום את השן הכלואה בפנים. בנוסף הוא אמר שמכיוון שנושא הטבעות נורא נורא מפריע לי, מפאת גילי, יש אפשרות לאחר ברור עם אורטודנט לשים את הטבעות מאחור, בצד האחורי של השיניים, אני פשוט חושבת שזה יפגע לי בדיבור, ובחיי אני שרה, ולא רוצה הפרעות בדיקציה וכדומה.. רציתי לקבל חוות דעת נוספת, או לדעת אם יש אפשרות לעשות טבעות שקופות ודקות יותר (ראיתי אצל כל מיני אנשים), או אם בכלל יש אופציה אחרת.. תודה רבה, לימור

08/11/2008 | 13:20 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

לימור שלום ותודה על פנייתך לפורום, אין מניעה להבקיע שיניים כלואות בכל גיל על ידי גשר פנימי. (ראי בדוגמה הבאה: http://www.lingualcourse.com/Lingualnews_cases2.htm ) יש תקופת הסתגלות לדיבור - אך בדרך כלל לאחר מכן ההסתגלות טובה וזה לא מפריע. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

08/11/2008 | 18:36 | מאת: ..

.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי