טיפול אורתודנטי - שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/10/2008 | 20:00 | מאת: שי

שלום רציתי לשאול מס' שאלות קצרות 1. אני מתעניין ביישור שיניים(רופא שיניים המליץ לי) - כיום אני בן 25 , האם זה מורכב יותר בגיל כזה או אותו דבר ? 2. יש לי בעיה כבר מס' שנים של מה שנקרא צביעה חיידקית(שיניים תחתונות נבצעות בשחור בגלל אותו חיידק ) - האם יש דרך כלשהיא לטפל בזה? כי בגלל הדבר הזה אני כל 4 חודשים אצל שיננית ולכן האם זה לא יפגע במסלול היישור שיניים ? (נ.ב האם אתה מכיר טיפול לאותו חיידק מעצבן ? ) 3. לפני כחצי שנה לערך התגלה אצלי פיברומה בשיניים 31-32 ובדצמבר יש לי תור לביופסיה באחת המרפאות. הקוטר שלו הינו 1-2 מ"מ. האם קודם כדאי להוציא את זה ואז ללכת לאורתודנט ? (הרופא המליץ על אקסיזיה - לפי הבנתי זה הוצאה) תודה על העזרה .

24/10/2008 | 00:11 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שי ותודה על פנייתך לפורום. להלן תשובותי: 1. טיפול אורתודונטי במבוגרים הוא מורכב מאוד ודורש התייחסות לנושא הפסקת תהליכי הגדילה והסתיידות מתקדמת של עצמות הלסתות לעומת צעירים. 2. אין טיפול לאותו חיידק שהוא אגב אינו מזיק מלבד הצביעה. הדרך הנכונה היא הדרך שלך להגיע לטיפול שיננית תכוף. החיידק אינו מפריע לטיפול אורתודונטי 3. בעיקרון הפיברומה והסרתה אינם קשורים להתחלת הטיפול האורתודונטי. אך ניתן לחכות עד דצמבר משום שאין מדובר בהמתנה ארוכה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי