שאלה דחופה בנושא יישור ועקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

01/09/2008 | 12:03 | מאת: מתחילה ישור

שלום רב, אני בת 27 ואמורה להתחיל בימים הקרובים יישור שיניים. יש לי שתי שיני בינה שעלי לעקור מזה זמן מה. הכירורג אמר שלדעתו מוכרחים לעקור את השיניים לפני היישור, בעוד שהאורתודנט אמר שלדעתו אין בעיה לעקור גם במהלך הטיפול האורתודנטי. איני יודעת מה לעשות מכיוון שכרגע אין באפשרותי לעקור שיני בינה. בנוסף, רציתי לשאול האם הטיפול האורתודנטי אמור להקל על כאבי הלסת שאני חשה כיום משום שהלסתות אינן מקבילות. אודה לתשובה מהירה.

08/09/2008 | 21:36 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, השאלה הבסיסית היא ממה נובעים הכאבים. אם המקור הוא שיני הבינה הרי באמת צודק כירורג ויש להפטר מהם מהר ככל האפשר. אם הסיבה היא הפרעות בפרקי הלסת הנובעים מהפרעה סיגרית והאורתודונט אינו לוחץ הרי שתוכלי להתחיל בטיפול האורתודונטי ולעקור אותם בשלב מאוחר יותר לפי הפניית האורתודונט. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמב"ם

23/10/2008 | 11:30 | מאת: לאחר עקירה

שלום, אני בת 24 ולפני חודש בערך עברתי עקירה של שן בינה בצד ימין בלסת העליונה, הרופאה עקרה לי את השן בשלמותה וראיתי גם את השורש שלה כמובן, בימים האחרונים אני מרגישה מעין בליטה בחיך הפנימי סמוך למקום העקירה. זה יכול להיות עוד גדילה של שן?? או שהרופאה לא עקרה נכון? אודה לתשובה מהירה

מנהל פורום טיפול אורתודנטי