אורתוכירוגיה לאר טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

19/04/2008 | 16:54 | מאת: אורטל

שלום רב, אני לאחר טיפול אורתודנטי שהסתיים לפני 3 וחצי שנים. לאחר אי שביעות רצון מהתוצאה(אומנם הטיפול היטיב עימי)אולם עדיין יש כליאה של השפה התחתונה תחת השיינים העליונות בעיה זאת לא נפתרה,דבר זה גורם לדחוף את השיניים קצת קדימה. לאחר התיעצות עם רופא ממוחה הומלץ לי על שני אופציות(ע"פ סדר העדיפיות כתוצאה אורכת טווח). 1.לקבל את התוצאה הסופית כמו שהיא. 2.טיפול אותכורוגיה. לדבריו לא ניתן לחזור על ישור שיניים כי התוצאה תיהיה בלי פרופרציה והאף יבלוט בצורה מוגזמת. אני בת 23 ,רציתי לדעת מה דעתך בנושא? האם ניתוח כזה מומלץ? האם אפשר לנבא את התוצאה?(כי כל מבנה הפנים משתנה) ומה הסיכונים?והאם בכלל יש אופציות אחרות שלא כרוחות בניתוח? תודה רבה חג שמח.

12/05/2008 | 06:56 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אורטל שלום ותודה על פנייתך לפורום, במצבים בהם הליקוי הוא במבנה שלד הפנים יישור שיניים לא יעזור. בילד הנמצא בתהליכי גדילה ניתן להשפיע על גדילת הלסתות ובכך לעצב את שלד הפנים. במבוגר כמוך אשר סיים את תהליכי הגדילה הטבעיים של הגוף, הדרך היחידה להשפיע על מבנה שלד הפנים היא באמצעות ניתוח. בניתוח מבצעים שבר של הלסת והזזה וחיבור של הלסת למקום החדש התקין שיאפשר אסטטיקה ותפקוד תקינים יותר. בכך תשתפר גם כל עמדת השיניים. בדרך כלל לפני הניתוח מבצעים טיפול אורתודונטי מכין. עלייך לפנות לאחת ממחלקות פה ולסת בבתי החולים בארץ אשר מבצעות ניתוחים אורתוגנטיים מסוג זה על מנת לקבל פרטים על פרטי הניתוח והסיכונים . הניתוח הזה הוא רוטיני ומבוצע בהרבה מקרים. בהצלחה,ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי