ניתוח אורתוגנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/04/2008 | 22:13 | מאת: צחי

שלום רב יש לי בעייה של שיניים עליונות בולטות הייתי אצל אורתודנט והוא אמר לי שישור שיניים סטנדרטי של הזזת השיניים העליונות פנימה יתן תוצאה גרועה מכיוון שע"י כך האף "יתארך מאוד והמראה יהיה נוראי (יש רווח גדול של קצת יותר מ1 ס"מ בין השיניים העליונות לתחתונות) ולכן הטיפול האופטימלי מבחינתו הוא טיפול של הזזת הלסת התחתונה קדימה עם אפשרות ועדיפות לשילוב של ניתוח אורתוגנטי בלסת התחתונה (שכחתי לציין שאני מבוגר ואי אפשר לנצל אצלי תהליכי גדילה) וגם עליי לציין שכאשר אני מזיז את השיניים התחתונות קדימה השיניים העליונות והתחתונות לא נפגשות כלומר מנשך פתוח וגם במבט שטחי שלי שהסתכלתי במראה אין פרופורציה של שן מול שן כלומר קו ישר של השיניים בצד ימין מול צד שמאל גם בלסת העליונה וגם בלסת התחתונה. עד כאן הכל טוב ויפה הבעיה היא שאם אני מזיז את הלסת התחתונה קדימה הפנים שלי מקבלות צורה מלבנית שקיימת גם כך אך לא בצורה כל כך בולטת אם אני מזיז את השיניים התחתונות קדימה. רציתי לדעת בבקשה מה ניתן לעשות במצבי כי אני נמצא במצב של הפטיש לסדן ועליי לציין שקבלת צורה מלבנית לפנים היא אופציה גרועה מבחינתי לא פחות מהאופציה שלא התארכות האף. בתודה מראש

10/04/2008 | 22:43 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום צחי ותודה על פנייתך לפורום, כמובן שקשה לייעץ לך מבלי לבדוק אותך. באופן כללי יש לאמר שהדמיית קידום הלסת התחתונה היא הדמיה חלקית ולא מדוייקת. כדאי גם לשקול אולי שינוי בעמדת הלסת העליונה כדי לגרום לפנים הרמוניות יותר. אני ממליץ לך לשמוע דעה נוספת. כך נהוג במידה של התלבטות כזאת וזה לגיטימי. נשמח לבדוק אותך בצוות אורטוכירורגי שלנו. אנא הצטייד בתיק צילומים אורתודונטי וקבע תור באמצעות איילה מזכירת היחידה 04-8542265 בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי