שינויים בפה לאחר יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/02/2008 | 01:48 | מאת: דנה

שני ילדי סיימו ישור שיניים ואצל שניהם הפה לאחר היישור השתנה והיישור השתבש. אצל הבכור לאחר סיום טיפול הרכיב פלטות בהתחלה כל היום ואח"כ רק בלילה, ובכל זאת- לאט לאט בלסת העליונה- השיניים יצאו והוא נאלץ לעשות תיקון ע"י הרכבת ברקטים מחדש. אצל הקטן לאחר סיום טיפול שמו לו בלסת התחתונה פס קיבוע אשר נפל בכל פעם, ולאחר שהתייאשנו מללכת לרופא כל שבוע ולהדביק שוב ושוב את הקיבוע הרופא הוריד לו אותו והוא נותר עם פלטה בלסת העליונה למשך הלילה. ואז השיניים בלסת התחתונה התעקמו ובלסת העליונה השיניים יצאו אע"פ שכבר שנתיים הוא מרכיב את הפלטה בלילה כל הזמן. הוא גם מרגיש שהוא חייב להרכיב את הפלטה בלילה אחרת יש לו לחץ בשיניים - הן כאילו רוצות לצאת החוצה. זה ממש מייאש, כאילו שהטיפול האורטודנטי היקר היה לחינם ולא הועיל.(אע"פ שהטיפולים היו ממש ממושכים) השיניים כאילו רוצות להגיע למצבם הטבעי ולצאת. בני מרגיש כאילו לעולם לא יוכל להוריד את הפלטה בלילה. האם יתכן? מה דעתך? תודה

17/02/2008 | 22:11 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום דנה ותודה על פנייתך, טיפול אורתודונטי המבוצע על פי כללים וחוקים נכונים אמור ליצור בסיומו תנאים חדשים של סגר בין הלסתות אשר יהיו שונים באופן מהותי מצורת הסגר המקורית. הסגר החדש שהושג צריך להיות עדיף מבחינה ביולוגית על הקודם ולכן תנאי הלסתות והפה יתמכו בסגר שהושג וישמרו על יציבותו. במידה והסגר החדש שהושג אינו עדיף מבחינה ביולוגית על התנאים המקוריים ששררו בפה טרם הטיפול הרי שיתקיים פיחות זוחל בעמדת השיניים שהושגה בסיום הטיפול האורתודונטי לכיוון העמדה המקורית של השיניים. ככלל טיפול אורתודונטי נכון שמתבסס על החוקים הללו אמור להיות בעל יציבות יחסית גבוהה אם כי יתכנו תזוזות קלות בעמדת השיניים הסופית שהושגה עד להגעה לאיזונים ביולוגיים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

18/02/2008 | 20:04 | מאת: דנה

תודה על המענה המפורט! לפי מה שאני מבינה ולפי מה שאני רואה אז הביולוגיה לפעמים מתגברת על כל דבר. כי בתום הטיפול -השיניים היו במצב ממש אידאלי, והרופא החזיק במצב הזה הרבה זמן עם הברקטים והוציא אותם אחרי הרבה זמן , ובכל זאת הביולוגיה חזקה מכל דבר. וזה ממש חבל לי. גם על הכסף וגם על המראה שהוא לא אידאלי.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי