ניתוח אורטוגנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

22/01/2008 | 17:13 | מאת: jenny

ד"ר שלום! אני נימצאת כרגע בשלבים מאוחרים של הכנה לניתוח אורטוגנטי עקב מנשך פתוח. עושים לי ניתוח בלסת עליונה בלבד. לפני שהתחלתי טיפול הרגשתי חוסר יציבות בפה וזה מה שגרם לי להחליט לעשות ניתוח כי לא הייתה שום בעיה במראה חיצוני... כרגע אני סובלת פי כמה וכמה יותר מאשר סבלתי לפני הטיפול. אני מרגישה ממש אי נוחות בפה וזה מפריע לי בדיבור אכילה ובכלל תיפקוד. רציתי לשאול אם זה נורמאלי שמטופלים שנימצאים סמוך לקראת ניתוח סובלים מתופעות דומות והאם זה עלול לעבור אחרי ניתוח וכמה זמן בערך לוקחת החלמה אחרי ניתוח כזה ז"א מתי הנפיחות נעלמת אחרי ניתוח תודה מראש על התשובה ועל הסובלנות

06/02/2008 | 23:44 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, הכנה אורתודונטית לניתוח אורתוגנטי מטרתה לגרום להחמרת היחסים הדנטליים בין הלסתות על מנת לאפשר שיפור סקלטלי בניתוח. עקב כך במהלך החודשים הקודמים לניתוח מבצעים טיפול אורתודונטי אשר למעשה מחמיר את העיוות הקיים וכפועל יוצא תתכן גם החמרה בהפרעות התיפקודיות. ההחלמה מהניתוח אורכת 3-4 שבועות בהתאם לסוג הניתוח ומספר הלסתות המעורבות. ירידת הנפיחות המוחלטת ועיצוב סופי של הפנים מתקבלים רק כעבור מספר שבועות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי