8 שנים לאחר טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/01/2003 | 18:48 | מאת: יפעת

שלום רב אבקש את חוות דעתך בנושא הבא: סיימתי טיפול יישור שיניים לפני 8שנים+ במהלכו הייתי עם רסן (פשוט), 'קוביות' ובסופו הורכבה לי פלטה לשיניים עליונות. זמן מה לאחר סיום הטיפול, שמתי לב שהרווח בשיניים העליונות גדל שוב (בסיום הטיפול השיניים סודרו 'פיקס': נדחפו פנימה ללא רווח בין שתי השיניים הקדמיות). התחלתי לחזור לשים את הפלטה 3 או ארבע פעמים בשבוע וראה זה פלא- השיניים התיישרו. הבעיה, אם אכן תוגדר ככזאת, שאני עדיין ממשיכה בזאת גם היום, 8 שנים לאחר סיום הטיפול, עד כמה שזה נשמע מצחיק או אולי מטורף. בן דודי, בגילי (25) , סיפר לי שגם הוא משתמש בפלטה עד היום- אפילו ערב ערב... מה דעתך? בכבוד רב, יפעת

22/01/2003 | 09:19 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

יפעת שלום ותודה על פנייתך לפורום, מהפרטים שמסרת בשאלתך נראה כי המצב היציב בפיך הוא כזה שבו קיים רווח קל בין השיניים הקידמיות. מצב כזה יכול לנבוע מטעמים גנטיים כלומר שרוחב השיניים בפיך נמוך מרוחב הרכס הגרמי עליו מסודרות השיניים. במקרים אלה מתקיים מצב של "משנן מרווח". יתכן גם שכתוצאה מיחסי הסגר בין 2 קשתות השיניים אליהם הגיעו בסיום תהליך יישור השיניים שעברת - זהו המצב האופטימלי שהושג. כמובן שאם את מניחה מחדש את הפלטה בפה את מפעילה שוב כוחות לקרוב השיניים ואז המרווח נסגר אך זה לא המצב היציב אליו שואפים כוחות הטבע להגיע בפיך אלא זה מצב מאולץ הנגרם על ידי הפלטה. מכאן ואילך 3 אפשרויות: 1. לבדוק עם האורתודונט שלך האם ניתן לשפר את יחסי הסגר כך שהמצב היציב יהיה ללא מרווח כלל, יתכן ותדרש פעולה אורתודונטית מסוימת נוספת. 2. להשתמש בפלטה כל החיים אחת למספר לילות בשבוע כדי לשמור על הרווח בגודל הרצוי לך- מה שקרוי בפינו רטנציה לכל החיים- גם זה מומלץ בפיקוח ומעקב של האורתודונט שלך. 3. לבדוק עם רופא שיניים את האפשרות להרחבת החותכות על ידי הדבקת חומר מרוכב של סתימה לבנה, וכך להפטר מהפלטה ומהרווח על ידי שינוי קל במבנה השיניים עצמן. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית.

22/01/2003 | 18:41 | מאת: יפעת

ד"ר איזנבוד ערב טוב, שמחתי לקרוא את התיחסותך הרצינית , ועוד יותר להיעזר בעצות שנתת לי. חששתי שמא משהו אצלי כבר לא בסדר. . . :-) והצלחת להרגיע. המון תודה על התשובה המהירה, יפעת

מנהל פורום טיפול אורתודנטי