שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

30/07/2007 | 11:07 | מאת: שלי

הי הבן שלי בן 8 עדין לא בקעה לו שן קדמית. ישנה שן בחלל הפה, כמו כן קיימת גם שן עודפת המונעת בקיעה. אשמח להבין מה צפוי בהמשך. תודה, שלי

06/08/2007 | 09:30 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שלי ותודה על פנייתך לפורום, מפנייתך אני מבין כי קיימת שן כלואה המונעת את בקיעת החותכת הקבועה למקומה. במקרים אלה אנו נוהגים להתערב ולעקור את השן הכלואה המפריעה. באותה הזדמנות מדביקים גם תפס עם חוט לשן הקבועה ומכסים את השן והתפס על ידי רקמת החניכיים שהורמה לצורך עקירת השן הכלואה וחשיפת השן הקבועה. החוט המתכתי נותר משוחרר בגבול החניכיים והוא נועד למשיכת השן הקבועה במידה ומסיבה כלשהיא היא לא תבקע באופן טבעי (סיכויים קלושים בגיל 8). הרעיון הוא שאם תהיינה בעיות בבקיעה לא נצטרך לבצע התערבות נוספת לחשיפת החותכת והדבקת הסמך. הפעולה היא פעולה אורתודונטית כירורגית משולבת ומבוצעת על ידי מומחה לניתוחי פה ולסת, מומחה לאורתודונטיה ומרדים כדי לבצע לילד סדציה עמוקה (טשטוש תוך ורידי). בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

11/09/2007 | 10:33 | מאת: קיזל

שלום ד"ר התייעצתי אתך בנושא שן חותכת אצל בן 9 לפני כ ארבעה חודשים, הילד מטופל אצל אורטודונט אבל אני עדיין מודאג ממצב השן החותכת קדמית ימנית שעדיין לא בקעה. וכבודך אמר לי בזמנו שהיא תבקע לבדה למרות המקום המצומצם בקשת החניכים שהוא כחצי מגודל השן(לפי צילום רהטגן מלפני כשנה).היתי אצל האורטודונט המטפל ביום ראשון שעבר ב9 לחודש והוא דחה את הטיפול לסוף דצמבר, בגלל זה אני קצת מודאג ומבולבל ומאוד מבקש שאולי תבהיר לי קצת יותר את העניין , מאוד אודה לכבודך על הייעוץ מראש ובהצלחה .

מנהל פורום טיפול אורתודנטי