רסן הפוך

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/06/2007 | 16:58 | מאת: מיכל

יש לי רווח בשיניים הקדמיות בלסת העליונה, דבר שהפריע לי מאז ומתמיד, וכיום החלטתי לטפל בנושא (אני בת 28 ). שמעתי על רסן הפוך (סמכים לינגואלים) והייתי שמחה לשמוע את דעתך המקצועית לגביו ( מבחינת יעילות, נסיון שקיים בארץ, אורטודנטים מומלצים וכו'). בנוסף, ברצוני לדעת במקרה שאחליט ללכת עם רסן רגיל, האם במהלך הטיפול יש אפשרות להוריד את הסמכים באופן חד פעמי למס' ימים ולהחזירם לאחר מכן עד לסוף הטיפול? ( אני מתחתנת בעוד מס' חודשים, והייתי רוצה להתחיל את הטיפול ע"מ שיהיו כבר תוצאות בחתונה- נאמר לי כי אני אצטרך להיות עם הסמכים למשך תקופה של 4-7 חודשים, אז אני מניחה שעד החתונה(3 חודשים)- ניתן יהיה לראות כבר תוצאות) ושאלה אחרונה: למרות שזה נשמע לי מופרך- שמעתי שלא מומלץ להיות עם סמכים במהלך הריון- האם זה נכון? המון תודה & יום טוב, מיכל

25/06/2007 | 06:32 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום מיכל ותודה על פנייתך, תוכנית הטיפול נגזרת ישירות מן האבחנה המדוייקת. כלומר השאלה היא מה הביא לרווח בין השיניים האם זה גנטי, בעית סגר בין הלסתות, מחלת חניכיים וכו'. בהתאם לכך הטיפול: סמכים, רסן הפוך וכד' הכל אפשרי לכולם יכולת השפעה תלוי באיזה מקרה. ככלל רסן הפוך לסגירת דיאסטמה בלבד פחות מקובל בגיל 28 - אך שוב תלוי במקרה. אין בעיה להוריד את הסמכים לתקופת החתונה אך דעי שתתכן נסיגה מסויימת בתוצאה החלקית והארכת משך הטיפול לפיכך, עד לסיום המושלם. אין בעיה להרכיב גשר קוביות בהריון. תוכלי לברר על אורתודונטים מומחים באזור מגוריך באתר האגודה האורתודונטית בישראל:www.orthoisrael.org או בלשכת הבריאות המחוזית. בהצלחה ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי