בעייה בטיפול שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/01/2003 | 14:18 | מאת: בובי

שלום רב ! אני פונה מתוך בושה ויאוש .אני בן 25 ובעקבות תאונה שעברתי בילדותי נשברו לי שתי השינים הקדמיות ובמשך הזמן הרכיבו לי כתרים שלא החזיקו יותר משנה שנתיים כרגע הבעייה שלי היא שאני פשוט לא יכול ללכת לרופא שיניים גם מבחינה כלכלית וגם מחרדה .מה שכן יכול להועיל לי כרגע זה שהכתרים מתנדנדים לי ואני לא יכול ללכת לטיפול להדביקם [שוב כלכלית ומנטלית ]בקשתי היא אם תוכל לומר לי היכן אני יכול לרכוש עצמאית דבק או כל חומר שידביק את הכתרים חזק וטוב עד כמה שאפשר זה בקשה חריגה אבל אני פשוט אובד עיצות שהלכתי כבר לרופא שיניים הוא אמר לי שזה כרוך בסכומים אדירים שכרגע אין בביכולתי לעמוד בהם אני חוסך אבל בעיית הכתרים גזלה ממני הרבה כסף בהדבקות כל הדבקה עלתה 100 -150 ונראה לי שהרופא ניצל את מצבי אני מבקש ממך אני יודע שזה נשמע קצת חריג אבל אם תכוון אותי היכן אני רוכש חומר דבק לכתרים זמניים אני אודה לך מראש !

06/01/2003 | 00:48 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום בובי ותודה על פנייתך לפורום, לפי מה שתארת יש כנראה בעיה עם הכתרים הזמניים שלך, מפני שהם לא היו אמורים להשתחרר כל הזמן. כתרים שמשתחררים הם כתרים שאחיזתם על השן לקויה ולכן הדבקות חוזרות לא יועילו לך אלא ידרשו הוצאות כספים נוספות ומיותרות. במקום זה אני ממליץ לך לגשת לרופא שיניים או מרפאת שיניים של קופת חולים ולבקש להתקין לך כתרים זמניים חדשים. כתרים זמניים אינם יקרים יחסית ויוכלו לפתור הן את הבעייה האסטטית והן את הבעיה של ההדבקה המשתחררת בשלב ראשון, עד אשר יתאפשר לך לבצע כתרים סופיים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי