הרחבת הלסתות ויישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/12/2006 | 20:50 | מאת: אורית

דוקטור שלום! אני בת 20 וברצוני ליישר את השיניים .. בהתייעצות עם רופא נאמר לי כי בשלב ראשון עליי להרחיב את הלסתות בעזרת מכשיר הרחבה ואחר כך להרכיב גשר שקוף.. הרחבת הלסתות נעשת במשך חודש בעזרת מכשיר קבוע וסיבוב של הבורג המרכזי בכל יום למשך חודש .. נאמר לי כי בתום הטיפול יווצר לי רווחים בשיניים .. שאלתי היא מהו הנזק שבמידת הרווח ? ומהו משך הזמן שהם יסגרו?? האם הם יסגרו ? האם הרווחים יהיו בגודל משמעותי? והאם הרכבת הגשר אפשרית ביחד עם המכשיר להרחבת הלסת ?או שעליי לחכות לתום החודש.. ברצוני שתרחיב לי על ההשלכות של המכשיר להרחבה הלסת על השיניים.. אשמח לקבל תגובה במהרה .. אורית

21/12/2006 | 22:34 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אורית שלום ותודה על פנייתך לפורום, המרווח שנוצר כתוצאה מהרחבת הלסת הוא של מספר מ"מ והוא די בולט בהתחלה אך די מהר נסגר על ידי הגשר. אפשר להרכיב את הגשר ביחד עם מכשיר ההרחבה. לעיתים בגיל 20 יש לשלב את הרחבת הלסת בעזרת המכשיר עם פרוצדורה כירורגית. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית הקריה הרפואית רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי