חבלה בשן ועקירת שיניים חלביות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/11/2006 | 19:06 | מאת: שרית

בתי בת ה-11, נחבלה בחו"ל לפני כשנה בשן הקדמית. השן יצאה ממקומה ונכנסה פנימה ללסת לכיוון האף, בחו"ל החזירו את השן אך לא למקומה המדוייק. עקב כך, טופלנו במשך כשנה בארץ בטיפול אורטודנטי כדי לנסות ולהחזיר את השן למקום ולהציל אותה אך ללא הועיל. כרגע נראה שהשן נספגת. (לעצם). במהלך הביקורת האחרונה, הסתכל הרופא על הצילומים והמליץ לעקור את הניבים החלביים ואת הטוחנות הראשונות החלביות בלסת העליונה, כדי לאפשר לניבים לרדת למקום הנכון שלהם. הוא טוען שהניבים הקבועים מאוד גדולים לעומת השיניים האחרות ויכולים לגרום לבעיות, או שיגדלו עקום, או שיגרמו לנזק נוסף. (ועדיין, עם העקירה או בלעדיה הוא לא יכול להבטיח שהכל יהיה 100%) שאלותי: א. האם יש טיפול נוסף שיכול להציל את השן הקדמית? ב. האם מקובל לעקור 4 שיניים חלביות כדי לגרום לשיניים להגיע למקומם הנכון? ג. עם איזה רופא רצוי וכדאי להתייעץ כדי לקבל חוות דעת נוספת? תודה מראש שרית

21/12/2006 | 22:15 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שרית ותודה על פנייתך, ראשית התנצלות על האחור בתשובה. להלן תשובותי: 1. שן שהחלה בתהליכי ספיגה לא ניתנת להצלה. כדי להרגיעך רק 50% מהשיניים המושתלות נקלטות וגם זאת בתנאי שהושתלו בתנאים אידיאליים: ממידית לאחר החבלה, במיקום אידיאלי בתוך הלסת, קובעו היטב לאחר ההשתלה, הוחזקו במדיום תקין מרגע החבלה עד ההשתלה. 2. ככלל ניתן לעקור שיני חלב בכדי לזרז בקיעת הקבועות ולכוונן למקום. 3. אני ממליץ להתייעץ עם מומחה לטיפולי שורש לגבי החותכת שהושתלה ואם יש ספק לגבי התכנון האורתודונטי אז ניתן להתייעץ גם עפ אורתודונט נוסף בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית הקריה הרפואית רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי