רווחים בין הלסתות

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/07/2006 | 12:34 | מאת: רננה

בתי בת ה-10 עומדת לפני טיפול אורתודנטי. כשהלסתות סגורות יש מרווח שונה בין השיניים בלסת העליונה והשיניים בלסת התחתונה מצד ימין ומצד שמאל כלומר הסגירה של השיניים אינה סימטרית. איזה טיפול קיים למקרה זה

14/07/2006 | 12:27 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רננה ותודה על פנייתך לפורום, קצת קשה לענות על שאלתך כי לא פירטת מספיק על הבעיות האורתודונטיות. ככלל א-סימטריה כפי שאת מתארת יכולה להיות קשורה בסגר צלבי חד צדדי ובגלישת הלסת התחתונה עקב הצרות שלה ואז יש לבצע טיפול בלסת העליונה לפתרון הבעיה. אפשרות אחרת היא בעיה של יישור שיניים בקשתות השיניים עצמן עם או ללא סטיית קו האמצע הדנטלי ואז יש צורך בטיפול ליישור שיניים. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית רמב"ם - הקריה הרפואית

מנהל פורום טיפול אורתודנטי