שן קלועה ובלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

25/06/2006 | 15:56 | מאת: גלי

ד"ר דרור שלום אני דיברתי איתך לפני זמן לא רב סיפרתי לך שיש לי שן קלועה ועוד כמה דברים. אני כרגע נמצאת בשיא של הסיום. השן הקלועה כמעט בחוץ ורואים על החניכיים שיש לחץ . לאחרונה התחילו לי כאבים בלסת הצידית כשבלעתי,דיברתי,חייכתי,אכלתי. עם הלשון הרגשתי מין בלוטה בפה ולחצתי עליה קצת עם הלשון ויצא טעם מר כזה. הרופאת משפחה אמרה לי לבדוק את העניין עם האורתודונט שלי והוא אמר שהוא לא מבין בבלוטות רוק. מה עלי לעשות? אני מפחדת שיהיה זיהום,או איזשהוא סיכון כלשהוא. אפשר למות מדברים כאלה?

30/06/2006 | 00:01 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום גלי ותודה על פנייתך, את מתארת מצב דלקתי שעלול להווצר במהלך הטיפול האורתודונטי. יש לברר עם האורתודונט שלך האם מדובר בדלקת חניכיים או אבצס. במידת הצורך יש לקחת טיפול אנטיביוטי. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה הקריה הרפואית רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי