שפתיים או סגר

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

12/06/2006 | 18:26 | מאת: דוד

ד"ר שלום רב, אני בדיוק סיימתי טיפול אורטודנטי של שנה ו4 חודשים . הטיפול נעשה בעזרת סמכים מברזל ולאחר 4 עקירות שיניים- 2 מכל לסת. הייתי לי בעיה של מנשך פתוח, בעיה קלה ולא חמורה שנבעה מדחיפת לשון. היה לי קושי רב לסגור את שפתיי ובכלל חוסר נוחות בחלל הפה. כאמור שנה ו4 חודשים לאחר תחילת הטיפול הסמכים הורדו ובהחלט ישנו שיפור משמעותי בעמדת השיניים.שיניים קידמיות נוגעות ואף עוברת את השיניים התחתונות ויש מגע סביר של שיניים טוחנות אם כי בצד שמאל של הלסת יש מגע מעט חלש לעומת צד ימין. בכל זאת התוצאה אינה טובה לטעמי מכמה סיבות- אין מגע של כל השיינים ונדמה כאילו האורתודנט סיימו טרם הגיע לתוצאות נכונות. יש לי קושי לסגור את השפתיים גם לאחר הטיפול דבר הגורם לי חוסר נוחות בכל המובנים. המצב הביא אותי להתייאשות מוחלטת ואני ממש מדוכא. מצבי לא חמור כלל ואני מודע להשלכות של ניתוח אורטוגנטי איך עדיין ברצוני למצוא כל פיתרון שיביא אותי למצב של נוחות ו"נורמליות" בפה. המצב כיום הוא שכאשר אני מצליח לסגור את השפתיים יש תזוזה קלה של הסנטר ואני מתאמץ להדק את הלסתות ולהשאר במצב של סגירה מוחלטת לכן אני נאלץ להתרכז ללא הפסקה בשיינים ובלשון במטרה לשמור על לשון במצב נכון על לסתות הדוקות ושפתיים מכווצות. אני מוצא עצמי חושב על הבעיה כמעט כל היום ואני חייב למצוא פיתרון ראוי שיביא אותי למצב של שקט כי אני ממש מתוסכל. מה האפשרויות שעומדות בפני למציאת פיתרון? שכחתי לציין שגילי כיום הוא 17 וחצי בתודה רועי

16/06/2006 | 21:39 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רועי, משאלתך אני למד שהבעיה האורתודונטית ממנה אתה סובל קשורה במבנה פנים מאורך המקשה על סגירת השפתיים במנוחה. אחד הפתרונות החלקיים לבעיה זו הוא עקירת שיניים ויישור שיניים אשר תורמים במידה מסויימת לשיפור הסגירה. שיפור מוחלט אפשרי רק בהתערבות במבנה שלד הפנים והקטנת הגובה שלהם על מנת שבמנוחה יוכלו השפתיים להסגר באופן ספונטני. זה מחייב כאמור ניתוח אורתוגנטי אותו סרבת לעבור בשלב זה. לפיכך אם הושג שיפור חלקי ביחס למצהב הראשוני לאחר יישור השיניים שביצעת, זה קרוב לודאי המקסימום שניתן להשיג בתנאים אלו. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית הקריה הרפואית רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי