שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

29/05/2006 | 22:55 | מאת: יעלי

לביתי בת ה 12 התגלתה שן כלואה- בלסת העליונה. מאחר והיא מתחילה טיפול אוטודנטי רציתי לשאול באיזה שלב תיערך הפרוצדורה של חשיפת השן כפי שהוסבר לי, ומהו התהליך.(נשמע ממש כמו ניתוח) שאלה נוספת היא האם ייתכן מצב שבו השן תצא לבד? לפי הבנתי המועטה בנושא היא לא במסלולה הרגיל. נכון להיום רק לקחו מדידות של פלטה. תודה על תשובתך.

01/06/2006 | 23:07 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום, במקרה של שן כלואה יש לנהוג על פי הכללים הבאים: ראשית יש לפנות לה מקום בקשת השיניים - רצוי מקום בעודף. שיניים כלואות מדורגות בחומרתן על פי זוית הכליאה כלומר כמה השן מוטה ממסלול בקיעתה המקורי. במקרים בהם ההטיה קטנה וגיל המטופל צעיר (מתחת ל-11 שנים) לעיתים פתיחת מקום בשפע ומעט סבלנות - מספקת לתזוזת השן ובקיעתה - יש לבצע מעקב רנטגני. בניבים אשר מוטים חזק ובגיל מתקדם יותר יש לבצע חשיפה כירורגית של השן. זהו ניתוח חניכיים קטן המבוצע בהרדמה מקומית במהלכו מרימים את רקמת החניכיים מעל השן הכלואה מסירים שכבת עצם עד לחשיפת הכותרת לעין. מדביקים עליה קוביה ומשלשלים מהקוביה חוט מתיחה לצורך משיכת השן לקשת. תהליך המתיחה לקשת אורך מספר חודשים עד אשר השן בוקעת. בהצלחה, בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי