דחוף דחוף

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/04/2006 | 18:39 | מאת: לולי

בסביבות גיל 14 עברתי טיפול ליישור שיניים בעקבות איבוד\שבירת הפלטה השיניים שלי בלסת התחתונה התעקמו מאוד ואילו השיניים בלסת העליונה לא התעקמו ממש אבל נדמה כאילו פעולת הרסן לא הייתה ולא נבראה. הרופא שלי אמר לי שבגילי (17.5) רסן כבר לא יעבוד. ולהלן שאלותיי: 1. זה נכון שרסן לא עובד בגיל הזה? 2. אם שמים רסן צריך לשים שוב "ריבועים"? 3. האם ניתן לשים לכל אחד פלטה מובנית (שלא יוצאת...)? 4. והאם במקום "ריבועים" ופלטה חיצוניים ניתן לשים משהו פנימי שלא יראו? העניין מאוד מפריע לי ואשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם. תודה מראש, לולי!

22/04/2006 | 08:20 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, 1.ככלל צודק הרופא שכן תזוזת השיניים על ידי רסן בגיל 14 אינה זהה לאפשרות לתזוזה בגיל 17. בגיל זה הסתיידות העצם דומה למבוגר ותזוזת השיניים בה קשה יותר. גם אפשרויות שיתוף הפעולה של המתרפא עם רסן בגיל 17 הן בדרך כלל מוגבלות יותר ביחס לאלה של גיל 14. הכל מתחיל ונגמר במידת התזוזה הנדרשת. אם היא גדולה כדי לוותר על רעיון הרסן אם היא קטנה עד בינונית ואת מוכנה להשקיע עם הרסן כלומר להרכיב אותו 14-15 שעות בממוצע ביום אפשר בכל זאת לשקול את זה שוב. 2. רסן מסיט את קשת השיניים העליונה אחורנית אך אינו מסדר את הקשת עצמה ואינו דואג להשגת יחסי סגר טובים עם הקשת התחתונה מה שימנע לבסוף את נסיגת התוצאה הסופית. לשם כך צריכים "ריבועים". 3.קיבוע קבוע בלסת העליונה לא ניתן להניח בכל מקרה ויש לבדוק כל מקרה לגופו. 4. ישנם היום אמצעים רבים לטיפולים אסטטיים במבוגרים על ידי מכשור פחות בולט ונראה. תוכלי לעיין באתרים: www.orthoisrael.org, wwww.ortho.co.il בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

22/04/2006 | 20:30 | מאת: לולי

תודה רבה רבה רבה!

מנהל פורום טיפול אורתודנטי