שיניים קדמיות רעועות בעקבות ישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

08/02/2006 | 23:48 | מאת: נחמה

בתי בת 18 עברה טיפול אורטודנטי לישור שיניים קידמיות שהיו זו על גבי זו, במהלך כ-3 שנים הוזזו השיניים שוב ושוב כי לא הצליעחו ליצב אותן זו ליד זו במקביל מכיוון שלשיניים יש צורה משולשת. המצב כעת הוא שהשיניים נמצאות בתנודה ויש צורך להדביקת זו לזו כמעט מידי שבוע, תצלום סטטיסטי של השיניים הראה חסר בעצם הלסת שכמעט אינה אוחזת בשיניים והן מועמדות כנראה לעקירה. ככשאלתי את הרופאה איך המצב התדרדר עד כדי איבוד השיניים היא הצביעה על העובדה שבתי עברה ניתוח בילדותה של הסרת גוש בשרי בין השיניים הקדמיות ולכן נוצרה בעייצ חוסר העצם ותזוזת השיניים. האם זה נכון? למה לא קיבלנו הזהרה לפני תחילת הטיפול האורטודנטי? האם יש כאן רשלנות? מה ניתן לעשות כדי להציל את השיניים? תודה נחמה.

10/02/2006 | 20:38 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נחמה ותודה על פנייתך לפורום. בתחילת הטיפול האורתודונטי מבוצעים צילומים, חוסר עצם באזור החותכות היה אמור להראות כבר אז. באם כוונתך לכריתת "גוש בשרי" בין השיניים - הוא לניתוח מסוג frenectomy הרי שלרוב אין לכך כל משמעות מבחינת פגיעה בעצם. אני ממליץ לקיים יעוץ עם מומחה חניכיים באשר לאפשרויות ההצלה של השיניים הקידמיות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

11/02/2006 | 22:30 | מאת: נחמה

לאן אוכל לפנות? האם לבית חולים שם אשיג מומחה חניכיים או רופא פרטי, האוכל לקבל המלצה? תודה על תגובתך.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי