סדקים בשינים לאחר טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/02/2006 | 23:30 | מאת: שירה

שלום לד"ר דרור, שמי שירה 29, לפני כשנתים התחלתי טיפול אורטודנטי ושמו לי קוביות לבנות, אחרי שנה וחצי כשהורידו את הקוביות שמתי לב שנוצרו כמו סדקים בשיניים, בעיקר בקדמיות, וכן השיניים נהיו יותר צהובות, מה ניתן לעשות בעיקר לעניין הסדקים?

10/02/2006 | 20:33 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שירה ותודה על פנייתך, אני מניח שאת מתכוונת לפסים וכתמים לבנים-צהובים-חומים סביב הקוביות שפירושם תקיפה עששתית של זגוגית השן בשולי אזור הקוביות הנובעת מאי הקפדה על היגיינה שם. כדאי להתיעץ עם מומחה לשיקום ניתן לבצע ציפוי על ידי חומר של סתימה לבנה באזורים אלה בניסיון להסתיר את אותם פסים. במקרים חמורים אפשר לצפות את כל כותרת השן. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי