דימום תוך טיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

21/01/2006 | 13:22 | מאת: רבקה

בני בן ה-15 מטופל מזה 4 חדשים בשיטת דיימון. לפני כשלושה שבועות החליפו לו חוט והכאבים לאחר החלפת החוט נמשכו כשבועיים ואילו עתה החלו לעיתים דימומים ספונטניים מאיזור החניכיים במקומות שונים (לאו דווקא באיזור כואב) ומעבר לדימומים בצחצוח. האם חלק מתוצאות הטיפול או שמחייב תשומת לב מיוחדת?

10/02/2006 | 18:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רבקה ותודה על פנייתך לפורום, מכשור אורתודונטי הוא בעל פוטנציאל רב לצבירת לכלוך וחיידקים על גבי השיניים. לפיכך נדרשת תשומת לב רבה מאוד בהקפדה על ההיגיינה הן מצד המטופל והן מצד הצוות המטפל אשר צריך להאיר את עייני המטופל לבעיה בחניכיים. דימום בחניכיים מצביע על קיומה של דלקת אשר צחצוח יעיל ואינטנסיבי בליווי שטיפות פה יכול להעלימה לחלוטין. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי