דרכים ליישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/01/2006 | 18:04 | מאת: חגית

שלום אני אדם מבוגר (בסביבות גיל ה-30) שנזכר מאוחר ליישר שיניים - הקדמיות בולטות. מפאת הבושה ללכת עם גשר, רצית לדעת מהן האופציות העומדות בפני - הייתי רוצה משהו מהיר מאוד. האם יש אפשרות לעשות זאת בניתוח? האם יש פלטות / גשרים שלא נראים? ראיתי בטלויזיה שיטה חדשה של הדבקת "אריחים לבנים" על השיניים, שנראים כמו שיניים - וכך מטפלים גם בנסיגת חניכיים. האם נכון הדבר? תודה

02/02/2006 | 16:48 | מאת: קטיה

אני לא רואה שום בושה בללכת עם גשר, במיוחד ש'ש היום מכשור אסטטי: כמו ברקטים שקופים וצבעוניים. אני אישית הרכבתי אתמול את הגשר ואני בת 26

10/02/2006 | 18:54 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חגית ותודה על פנייתך לפורום. ראשית התנצלות על האחור במתן התשובה. קיימות כיום שיטות אחדות לטיפול אסטטי במבוגרים. 1. הרכבת סמכים שקופים במקום מתכתיים על גבי השיניים. 2. הרכבת סמכים נסתרים על גבי הצד הפנימי של השיניים (סמכים לינגואליים). 3. שימוש בפלטות שקופות - שיטת אינויזליין. משך הטיפול נגזר כמובן מן הבעיה ממנה את סובלת. במקרים בהם הבעיה מערבת גם ליקוי בעמדת הלסתות ניתן לבצע ניתוח. לפרטים נוספים לגבי השיטות השונות תוכלי לעיין באתרים: www.orthoisrael.org; www.ortho.co.il בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי