יישור שיניים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

07/01/2006 | 11:42 | מאת: אורית

היי אני בת 25 בעבר השיניים התחתונות אצלי היו ישרות מאוד ללא התערבות של גשר. ובעקבות שן בינה שצמחה היא דחפה את השיניים התחתונות וגרמה לתזוזת השיניים הדבר לא אסטטי ולא מוצא חן בעיני . האם אני יכולה לטפל בבעיה זו בעזרת יישור השיניים התחתונות בלבד , או שאולי עקירת השן הבינה תפתור את הבעיה ? (השיניים העליוניות ישרות ואין צורך בתיקון בהן) תודה .

10/02/2006 | 18:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום אורית ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור במתן התשובה. הדעות בקרב החוקרים בתחום האורתודונטיה חלוקות בשאלה כמה תורמות שיני הבינה התחתונות להצטופפות הקשת התחתונה מלפנים. מתברר כי הצטופפות תחתונה קימת גם כאשר חסרות שיני בינה ולכן הגישה המקוטבלת כיום היא שהצטופפות שיני הבינה הינה תופעה טבעית המתרחשת עם הגיל ויתכן שלשיני הבינה ישנה תרומה לכך אך לא בהכרח. לפיכך הגישה הטיפולית היא לא בהכרח עקירת שיני בינה. כלומר אם שיני הבינה בקעו מסודרות לקשת אין הכרח לעוקרן לצורך יישור השיניים. לעומת זאת אם שיני הבינה כלואות או בקעו לקשת באופן חלקי בלבד מקובל לעקור אותן כחלק מתהליך יישור השיניים בלסת התחתונה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי