מנשך פתוח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

31/12/2005 | 17:34 | מאת: ז'נקה

ד"ר שלום ! עברתי יישור שיניים עקב מנשך פתוח אך הרופא לא הצליח לסגור לי אותו עד הסוף . יש לי גם דחיפת לשון שהפריע לטיפול. דבר זה מאוד מפריע לי. זה גם עושה לי בעיות במפרק. קודם כל רציתי לשאול האם יש הצדקה בכך שזה מאוד מפריע לי ואם אתה חושב שיש פתרון לעניין? תודה על התשובה.

06/01/2006 | 19:57 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום רב לך ותודה על פנייתך, מנשך פתוח היא בהחלט בעיה אורתודונטית לא פשוטה לפתרון וכפי שציינת לבעיה זו השפעה מבחינה תפקודית בדיבור לעיסה בליעה ובתפקודי פרקי הלסת. מאחר ובעיה זו מורכבת לא פעם מומלץ לבצע טיפול משולב אורתודונטי-כירורגי-קלינאית תקשורת. הרעיון הוא שבנוסף ליישור השיניים יבוצע גם שינוי במבנה שלד הפנים וכן בהרגלי תנועות הלשון בעת תפקוד יומיומי. לטיפול המשולב הנ"ל סיכויי הצלחה טובים יותר . בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי