לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

06/09/2005 | 20:49 | מאת: אלינור

שלום רב, אני בת 30. היו לי שיניים צפופות שגרמו לי הרבה רגשי נחיתות וקושי בניקוי. לאחר שנים של התלבטויות החלטתי סו"ס לעשות גשר אך ורק בלסת התחתונה. עקרו לי שתי שיניים ואני כבר 4 חודשים עם הגשר. במהלך החודשים, 4 השיניים המרכזיות בלסת התחתונה נוטות החוצה, כך שעכשו הן נמצאות מקדימה (כלומר בסגירת הפה הן מונחות ל פ נ י השיניים בלסת העליונה) הרופא אמר שהוא יחזיר אותן לקראת סוף הטיפול. שאלותיי: 1.האם זה שלב הכרחי? האם לא צריך למנוע את יציאתן במקום לטרוח אח"כ להכניס אותן חזרה? 2. האם אפשר לזרז טיפול? כלומר האם אצל רופאים שונים זמן הטיפול יכול להשתנות (למשל שנתיים במקום שלוש) אנא השב לי. (העניין הזה גורם לי עוגמת נפש לא מבוטלת) תודה

11/09/2005 | 23:48 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

אלינור שלום ותודה על פנייתך לפורום, קשה מאוד להעריך את המקרה לפי התאור שלך. לפי מיטב הבנתי את נמצאת במצב של מנשך הפוך קדמי = סגר צלבי וזאת לאחר העקירות. על פניו אין הדבר נראה לי חיוני כלל ועיקר אך שוב כפי שציינתי אין לי יכולת לשפוט זאת באופן מדויק. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה לאורתודונטיה מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי