טיפול אורתוטנתי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/08/2005 | 18:32 | מאת: AVRUT

ד"ר איזנבוד שלום. בתנו כבת 12 זקוקה לטיפול אורטודנתי לישור שינייה.פנינו לשתי מרפאות, אחת פרטית והשניה של קופ"ח מכבי. בשתיהן המליצו על טיפול אורטודנתי. במרפאה הפרטית יידעו אותנו על שתי אפשרויות טיפול. הראשונה המקובלת בעזרת חלקי מתכת,אך בשיטה זו יהיה צורך בעקירת שתי שיניים. (על פי צילום). אנו חוששים מעט מהעקירות. וכמובן הטיפול יערוך כשנתיים. הטיפול האלטרנטיבי הוא בשיטה חדשנית מעט יותר יקרה (לא בצורה משמעותית, כך שהמחיר לא מהווה שיקול עבורינו) בעזרת חלקים שקופים.לטענתם: בשיטה החדשה כ-90% שלא יהיה צורך בעקירה, הטיפול יותר אסטתי ומשך הטיפול יתקצר לשנה. מנגד במרפאת קופ"ח הסתייגו בחריפות מהשיטה החדשנית ולא המליצו עליו. אנו מתקשים לבחור בטיפול, אנו חוששים ששתי המרפאות נוגעות בדבר (כל מרפאה והסיבות שלה). נבקש את חוות דעתך המקצועית. (אם ניתן הסבר על הטיפול החדשני או/ו הפנייה למקורות מידע און ליין) בתודה משפחת AVRUT

02/09/2005 | 23:20 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ותודה על פנייתכם לפורום, משאלתכם הבנתי שהמליצו לכם לטפל בשיטת אינויזליין . זוהי שיטה חדשנית שהומצאה לפני כ-4 שנים בארה"ב ובה מבצעים מודל ממוחשב של הפה בו מזיזים את השיניים ולפי האישור של הרופא על התוצאה הממוחשבת הסופית מפיקים סדרת פלטות. זוהי שיטה אלגנטית המיועדת בעיקר למבוגרים בהם יש צורך לתזוזת שיניים פשוטה ולא מורכבת. מאחר ואינני בקיא באבחנה האורתודונטית שנקבעה לבתכם לא אוכל לאמר אם השיטה מתאימה לה או לא. בכל מקרה להלן אתר החברה לעיונכם: www.invisalign.com אשמח לסייע בשאלות נוספות, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי