צילום פנורמי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

18/08/2005 | 02:36 | מאת: שירי

שלום כמה צילומים רגילים (פריאפיקליים) שווה צילום פנורמי אחד מבחינת כמות הקרינה למטופל? האם צריך לעשות צילום פנורמי (באיזה גיל ?) על מנת לוודא שלשיני הבינה יהיה מקום לצאת? הטיפול האורטודנטי הסתיים בגיל 13 ובצילום המסיים לא ניתן היה להעריך עדיין אם יהיה מקום לשיני הבינה העליונות.

30/08/2005 | 23:13 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שירי ותודה על פנייתך. אכן בצילום פנורמי ישנה קרינה רבה יותר מצילום רגיל. לצורך הערכת המקום והמנח של שיני הבינה כדי לנבא את פוטנציאל בקיעתן יש צורך בצילום פנורמי. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

01/09/2005 | 01:58 | מאת: שירי

תודה על תשובתך. באיזה גיל כדאי לעשות את הצילום לצורך הערכת פוטנציאל הבקיעה של שיני הבינה?

מנהל פורום טיפול אורתודנטי