השפעה של טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/06/2005 | 16:50 | מאת: חן

שלום אני בן 22 שנימצא בשלהיי טיפול ליישור שיניים. (יש לי גשר) לפני כשבועיים החלו אצלי בעיות באוזניים כגון: רגישות לצלילים חדים,שמיעה מתמדת של צליל מרגיז באוזניים וכ"ו תופעות אלו החלו כמה ימים לאחר שהתחלתי בשלב של הצמדת הלסתות,כלומר העברת גומיות מהניבים העליונים לשן שמתחת לניב. האם יש קשר בין הדברים?? (הייתי אצל א.א.ג ולא מצאו כלום) ואם אכן יש קשר מה אני יכול לעשות בשביל להחליש את התופעות הנ"ל??

01/07/2005 | 23:19 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום חן ותודה על פנייתך לפורום, בהחלט יתכן קשר בין הדברים. בזמן הטיפול האורתודונטי בעת התאמות סיגריות בן הלסתות חלים שינויים בסגר הגורמים להפרעות בתפקוד פרקי הלסתות הפרעות אלו עשויים לגרום לתחושה של צילצולים באוזניים כפי שציינת. הפסקת הרכבת הגומיות יפסיקו את התופעות אם הן בלתי נסבלות אך עדיף להמשיך עם הגומיות ולהגיע ליציבות סיגרית חדשה שתגרום להפסקת התופעה. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי